Instalatie GPL in Constanta

Montam Instalatii auto GPL in Constanta

Trebuie sa stii ca GPL-ul este un combustibil superior benzinei, din punct de vedere al costului scazut de extractie/procesare si ca este un carburant ecologic; pretul final de vanzare al gazului la benzinarii/statii de alimentare nu contine accize si taxe suplimentare, spre deosebire de benzina/diesel, de aceea pretul este in jur de jumatatea pretului benzinei.

In cazul in care doresti sa montezi o instalatie de GPL in Constanta, te poti astepta la un consum maxim cu 10% mai mare decat cel al benzinei, deoarece densitatea GPL este mai mica decat cea a benzinei. Insa daca faci un calcul, vei observa ca vei face o economie in jurul la 40-45%, depinzand in mod direct de numarul de kilometri pe care ii faci. Instalatia GPL este o investitie buna, deoarece amortizarea acesteia se face in aproximativ 3-4 luni (aproximativ 10.000 – 15.000km), numai din diferenta intre pretul benzinei si GPL.

Ca exemplu, daca pretul benzinei este de 5.7 lei/litru si pretul GPL este de 2.9 lei/litru, iar autovehiculul dumneavoastra consuma 10 litri la 100 de kilometrii si circulati cu autovehiculul 15000 de km, faceti o economie de 3765 de lei. In schimb daca circulati aproximativ 2000 de km/luna, ajugeti sa economisiti lunar 502 LEI.

Stiati ca gazul petrolifer lichefiat este un carburant fara benzen, plumb, sulf? Datorita acestui fapt GPL se amesteca extrem de bine cu aerul, rezultand o ardere imbunatatia si fara depuneri. Ca exemplu, noxele emise de o Dacie cu carburator se incadreaza in EURO 2.

Chiar daca pare imposibil, o instalatie GPL este sigura, deoarece componentele sunt verificate si omologate international (TUV – Germania), precum si de catre Registrul Auto Romana, ce elibereaza un certificat pentru instalatia GPL.
Rezervorul GPL este realizat din material de 3,5 – 4 mm grosime, tratat chimic si termic pentru a se evita aparitia de fisuri in caz de accident, este dotat cu grup de supape ce nu permite umplerea recipientului mai mult de 80%, pentru a permite dilatarea gazului la temperaturi mari.

Alte sisteme de siguranta sunt:
– daca se rupe/erodeaza/cedeaza o conducta multivalva din ansamblul rezervor-multivalva, simte debitul mare pierdut si se blocheaza in mod automat, iar astfel se opreste pierderea accidentala de combustibil.
– daca motorul se opreste accidental, eroare umana sau mecanica, sitemul se inchide in automat in 3 puncte.
– daca autovehiculul este in caz de incendiu, multivalva are in componenta o supapa de suprapresiune ce nu permite explozia acestuia.

  • Preturile pentru instalatii gpl se ofera in functie de marca, autovehicul si motorizare.

  • Pentru comanda sau pentru mai multe informatii va rugam sa folosititi acest formular.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy