Service Aer Conditionat Auto

Nu te deranjeaza cand ai ca optiune la masina ta, aer conditionat sau climatizare auto, insa in loc sa sufle aer inghetat, mai bine il opresti sau deschizi geamul? Vara caldura este insuportabila, iar in timpul iernii dureaza extrem de mult pana se dezaburesc geamurile. In zilele noastre optiunea de aer conditionat a masinii a devenit o necesitate, asa ca va oferim si serviciul  pentru repararea aerului conditionat sau a climatizarii auto.
 
Va punem la dispozitie urmatoarele servicii:
 
– incarcare cu freon (refrigerant R134a) pentru toate tipurile de masini
– efectuare diagnosticare cu ultraviolet pentru pierderi de freon
– inlocuirea filtrului de polen
– ingienizarea sistemului de aer conditionat
– demontarea/repararea subansablelor (conducte, condensor AC)
 
In functie de clasa din care face parte auto vehiculul, aerul conditionat poate fi si semiautomat sau cu posibilitatea reglarii temperaturii pe mai multe zone, astfel incat soferul si pasagerul isi pot regla separat temperatura dorita.  Aerul conditionat cu reglare automata (denumit si climatizare automata) reprezinta un progres semnificativ fata de sistemul clasic. Sistemul prelucreaza informatiile de la senzori si, controlat de un mini computer, stabileste functionarea ventilatorului si debitul de aer (cald sau rece) necesar pentru mentinerea temperaturii solicitate. 
 

Service Aer Conditionat Auto

 
Ce fac daca nu mai merge aerul conditionat la masina?
In primul rand ar trebui sa observi efectiv ce nu functioneaza. Este cumva faptul ca nu mai simti acel aer rece sau ca de fapt acum vine cald?
Similitudinile dintre aceste probleme pot o oferi o variatie mare intre rezolvari. In sensul in care daca cumva simti ca nu mai e aceeasi intensitate de aer rece e foarte posibil sa scapi cu rezolvarea problmei doar daca efectiv schimbi un filtru de polen sau daca incarci sistemul de aer conditionat cu freon , dar in acelasi timp daca nu, sa indice o problema mai grava, cum de obicei se intampla la un compresor de aer conditionat.
 
 

Incarcare Freon Aer Conditionat

 
Este bine cunoscut faptul ca sistemul de climatizare nu consumă freon precum o mașină consumă ulei, de aceea faptul ca aveti nevoie de o completare de freon poate implica o neetanseitate a sistemul AC, fiind un gaz care afecteaza stratul de ozon din jurul planetei, este imperativ ca aceasta problema sa fie rezolvata in prealabil. 
 
Incarcarea aerului conditionat auto este o problema foarte solicitata in legatura cu sistemele de aer conditionat astazi intalnite la autovehicule, desi este necesara in diagnosticarea empirica a sistemului, aceasta nu este neaparat concludenta, in sensul in care daca dupa incarcare compresorul AC nu porneste, implicit nici sistemul de climatizare, este foarte posibil ca autovehiculul dumneavoastra sa necesite si operatia de diagnoza auto, fiind des intalnite cazurile in care senzorul de presiune sa nu functioneze in parametrii sau cand bobina ce actioneaza asupra compresorului sa fie intrerupta. De cele mai multe ori, problema functionarii se rezolva cu o incarcare  cu freon.
 
 

Reparatii Aer Conditionat in Constanta

 
Tehnicienii nostri sunt specializati in diagnosticarea problemelor si repararea sistemelor de aer conditionat si climatizare si utilizeaza echipamente moderne de lucru in service-ul nostru din Constanta. Pentru service–ul instalaţiei de climatizare, folosim o instalaţie, care permite recuperarea şi reciclarea refrigerantului R 134A, fără nici un risc de împrăştiere în mediu a acestui fluid ecologic.  Continuam cu vidarea instalatiei si testarea etanseitatii intregului circuit, cu scopul de a preintampina pierderile de freon.  Succesiv se face îndepărtarea umidităţii din sistemul de AC şi a impurităţilor depuse, conţinute de ulei.  Uleiul recuperat este colectat într-un recipient special, împreună cu celelalte impurităţi .După vidarea instalaţiei, pentru a îndepărta umiditatea din sistem, se efectuează reumplerea instalaţiei cu cantitatea de Freon R134a şi ulei, prescrisă de producător. 
 
In cazul in care este necesar va putem ajuta si cu o diagnoza auto pentru identificarea problemelor electric si/sau a compresorului si eventualii senzori ai sistemului AC, dar si pentru inlocuirea sau repararea (in functie de posilibilitati – avem colaboratori ce sudeaza conductele sau sa le ambutizeze) a componentelor de aer conditionat.
 

Cantitate Freon

Aici poti verifica ce cantitate de freon are masina dumneavoastra!
 

Pret Freon Auto

Pretul incarcarii cu freon este in functie de cantitatea, iar cantitatea necesara difera de la masina la masina. De mentionat este faptul ca la umplerea cu freon se adauga si ulei special pentru lubrifierea compresorului si a O-ringurilor la imbinarile conductelor.
La fiecare operatie de golire/umplere de freon este necesar sa se adauge cel putin 100ml de ulei pentru compresor AC aditivat cu contrast ultraviolet, pentru operatia de verificare a etanseitatii si pentru prelungirea duratei de viata a acestuia.
 
Pret 100ml ulei AC = 20 RON