Instalatia GPL – Functionare

Instalarea seturilor GPL pe autovehicule este controlata de articolele 341-351 din Legea Reglementarilor Rutiere si de circularele Ministerului Transporturilor.Aceste articole enumera componentele din instalatia GPL ce trebuiesc testate si da toate instructiunile pentru instalarea diferitelor componente.
Inspectorii Autoritatii Traficului Rutier Provincial verifica daca diferitele componente au fost instalate conform reglementarilor si verifica sigiliul instalatiei supunind-o unei presiuni de 40 de bar.
Setul GPL nu implica nici o modificare a autovehiculului dar implica adaugarea unor componente.
Schematic (vezi figura de mai jos), GPL in faza lichida pleaca din rezervor catre motor printr-o conducta de inalta presiune. Trece apoi prin electrovalva GPL si ajunge la reductor unde se transforma in faza gazoasa multumita apei care vine de la sistemul de racire al masinii. In acest punct GPL ajunge la mixer aflindu-se in faza gazoasa si avind presiune scazuta. Diferite dispozitive si componente, atit mecanice cit si electronice, pot completa setul si pot functiona in siguranta sau pot fi folosite optional.

GPL in faza lichida iese din rezervor prin multivalva (care dealtfel participa si la umplerea rezervorului, fiind in legatura cu priza externa de combustibil) si este condus spre compartimentul motor prin intermediul unei conducte. Conducta traverseaza o electrovalva GPL care permite curgerea acestuia numai cand motorul este pornit si comutatorul este in pozitia “ GPL”.
In compartimentul motorului este amplasat reductorul- vaporizator, unde GPL intra si suporta o scadere de presiune simultan cu trecerea in faza gazoasa ; De la reductor gazul ajunge in mixerul aer/combustibil care, plasat pe traseul de admisie, elibereaza un debit de gaz corespunzator cu solicitarea motorului (reprezentata de depresiunea generata in corpul mixerului) incat sa asigure carburatia optima functie de stilul de conducere, consum si emisia de noxe.
Pe durata functionarii cu GPL, electrovalva de benzina intrerupe alimentarea cu benzina a motorului, in timp ce in cazul functionarii cu benzina alimentarea cu GPL a motorului este intrerupta.

Pentru programare/informatii despre conversia la GPL va rugam sa ne contactati la 0729 440130

In cazul in care sunteti interesat de cele mai bune servicii pentru autovehiculul dumneavoastra va rugam sa accesati pagina de

PRODUSE SI SERVICII

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy