GPL si mediul inconjurator

Trebuie subliniat ca GPL polueaza mai putin pentru ca:

  • combustia se face in timpul fazei gazoase. Cum GPL este gaz, acesta se potriveste mai bine acestui proces si asigura un amestec mai omogen fara particule solide.
  • caracteristicile termodinamice ridicate usureaza si imbunatatesc consumul.
  • nu exista aditivi precum plumbul, sulful sau aromatizanti.

Mai mult decit atit, BRC Gas Equipment a dovedit ca este posibil sa se obtina o combustie excelenta cu GPL (graficul de mai jos), deasemenea o buna capabilitate si mai putina poluare.
De fapt a fost creat un dispozitiv de control al carburatiei numit “LAMBDA GAS”. Acest dispozitiv a fost supus testelor antipoluare atit in Statele Unite cit si in Uniunea Europeana cu rezultate foarte bune.

Marea disponibilitate a produsului, progresul in domeniile tehnologic si industrial, motivatiile economice si ecologice, au creat conditiile unei dezvoltari rapide a domeniului GPL pentru autotractiune in toata lumea.

 Multe guverne au introdus acest combustibil printr-o politica energetica atenta si prin sprijinirea acestuia cu ajutorul unor mijloace economice si fiscale. In 1990 consumul de GPL in intreaga lume a fost de 134,6 milioane de tone din care 73,3 % a fost folosit pentru producerea de energie, 19,5 % pentru uzul petrochimic iar 7,2 % (9.650.000 tone) in domeniul autotractiunii.

Olanda si Italia au suprematia mondiala in ceea ce priveste folosirea GPL in domeniul autotractiunii. De fapt mai mult de 14% din parcul auto olandez este alimentat cu GPL.

Unele tari europene (de exemplu Portugalia) in care GPL nu a fost folosit in domeniul autotractiunii si-au dat seama de AVANTAJELE folosirii GPL si au introdus in acest sens o politica energetica dupa efectuarea unor studii tehnice si economice.

In Spania testele s-au efectuat in traficul urban iar acum piata GPL este in plina dezvoltare. Unele autobuze au fost dotate cu GPL ceea ce a facut sa se simta o scadere rapida a substantelor poluante in aer precum si a poluarii acustice intr-un timp foarte scurt.

Guvernele tarilor din sud inainteaza legi si fac planuri pentru folosirea GPL in domeniul autotractiunii : valoarea GPL a fost recunoscuta ca fiind o buna aparare a mediului inconjurator si reducerea semnificativa a poluarii in marile orase precum Moscova, Kiev, Budapesta, Praga, etc…

Pentru programare/informatii despre conversia la GPL va rugam sa ne contactati la 0729 440130

>In cazul in care sunteti interesat de cele mai bune servicii pentru autovehiculul dumneavoastra va rugam sa accesati pagina de

PRODUSE SI SERVICII

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy