Camera etansa

Camera etansa este un element de siguranta foarte importatant in sistemul de alimentare cu GPL a autovehiculelor, care izoleaza multivalva pe rezervorul si conduce eventualele scapari de gaz catre exteriorul autovehicolului prin intermediul unor furtune de aerisire speciale si a unor guri de ventilatie.

De fapt, GPL are nevoie de un orificiu de evacuare in atmosfera in caz de scurgeri sau alte cauze care nu intra in functionarea normala, evitind astfel raminerea acestuia in locuri nepotrivite si posibil periculoase.

Camera de etansare poate fi produsa din diferite materiale (ABS, Aluminiu).Are rezistenta la impact, sigura, este practica si usor de deschis. Poate fi confectionata integral din plastic sau din aluminiu si plastic, fiind echipata cu doua prize de ventilatie si doua mufe (spre reductor si spre priza externa de alimentare). Aceasta are un orificiu in centrul bazei ceea ce permite conectarea recipientului cu inelul de fixare si permitemultivalvei sa stea lalocul ei. Garniturile permit o izolare perfecta fata de exterior.

Camera etansa are doua conducte de ventilare care fac legatura intre interiorul recipientului si exterior asa cum se poate vedea in imagine.Doua conveiere de aer vor fi fixate cu coliere pe aceste doua conducte pentru a permite circularea aerului in interior.

Conducta de alimentare cu GPL ce duce catre motor si conducta ce vine de la punctul de incarcare vor trece prin aceste doua conducte.

In general, masca este produsa din material plastic transparent care este folosit si ca lentila de marire. Distanta corecta dintre carcasa din plastic si multivalva permite marirea indicatorului supapei de nivel si asigura citirea usoara si imediata a nivelului de lichid din recipient. Operarea camerei etanse este bazata pe etansarea perfecta fata de mediul inconjurator si pe circulatia aerului obtinuta prin circularea aerului.

Pentru programare/informatii despre conversia la GPL va rugam sa ne contactati la 0729 440130