Inspectie Tehnica Periodica Falsa in Constanta

Registru Auto Român Filiala Constanţa anunţă că prin echipajul control trafic, a verificat în perioada 1-31 octombrie 2010. un număr de 192 vehicule, din care 119 au fost constatate ca fiind neconforme din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice. Astfel, au fost desfăşurate următoarele activităţi:

  • Controlul tehnic din punct de vedere  al pericolului iminent în funcţionare (jocuri la sistemul de direcţie, ineficacitate la sistemul de frânare ce constituie un pericol iminent de accidente) au fost depistate 29 de autovehicule neconforme.
  • Controlul tehnic din punct de vedere  al siguranţei rutiere (defecţiuni ce afectează siguranţa rutieră la sistemul de frânare, de rulare –jenţi; anvelope–, direcţie, instalaţia electrică de iluminare, elemente de rezistenţă a caroseriei) au fost depistate 102 autovehicule cu probleme.
  • Au fost depistate 6 autovehicule cu Inspectia Tehnica Periodica expirata şi 1 cu ITP fals. În consecinţă s-au întocmit un număr de 103 procese verbale de contravenţie, au fost efectuate 61 de reţineri ale certificatelor de înmatriculare şi 6 reţineri ale permisului de conducere. „În perioada următoare, R.A.R. CŢA alături de poliţia rutieră va desfăşura acţiuni specifice de depistare a vehiculelor neconforme din punct de vedere tehnic, în baza calendarului de activităţi aprobat şi a procedurilor legale în vigoare. Menţionăm că în perioada sezonului rece se va verifica cu prioritate echiparea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă, trusă medicală omologată, stingător, lopată şi lanţuri antiderapante”, anunţă reprezentanţii RAR.

No Comments Yet.

Leave a comment